Indiase en Nepalese Gastronomie

De Indiase en Nepalese keukens staan ​​bekend om hun diversiteit en complexiteit, waaronder een grote verscheidenheid aan smaken en kruiden. De landen staan ​​bekend om hun warme geest in zowel eten als gastvrijheid. De gebruikte kruiden, zoals kurkuma en garam masala (een mix van verschillende kruiden) hebben tal van gezondheidsvoordelen, zoals antioxidanten en ontstekingsremmende eigenschappen. In de Indiase en Nepalese cultuur worden de meeste kookingrediënten beschouwd als natuurlijke medicijnen.

In India en Nepal bestaat shared dining al sinds de oudheid. Families of zelfs hele dorpen kwamen samen om te koken en te eten. Al onze gerechten zijn bedoeld om te delen. Op deze manier kunt u een breed scala aan smaken ervaren.

Er is een algemene misvatting dat Indiaas en Nepalees eten pittig is. Met milde, medium pittige en pittige opties in beide keukens, is er voor elk wat wils.

‘SHARING IS CARING’

India

De Indiase keuken is een van ‘s werelds meest diverse, erkend door het gebruik van talloze kruiden, groenten en fruit die door het hele land worden verbouwd. De diversiteit is ook het resultaat van grootschalige culturele uitwisselingen met Perzië, oud-Griekenland, Mongolen, West-Azië en Europa. In de zestiende eeuw werd een verscheidenheid aan nieuwe voedingsmiddelen geïntroduceerd door Arabische en Portugese handelaren, waaronder chili pepers, tomaten en aardappelen.

Het eten van elke regio wordt beïnvloed door zijn eigen tradities, religies, cultuur en kookstijlen. Surya is gespecialiseerd in de Noord-Indiase keuken.

Nepal

Nepal is de thuisbasis van het grootste deel van de Himalaya gebergte. Er zijn een paar kruiden die in de Nepalese keuken worden gebruikt die alleen in de Himalaya te vinden zijn, zoals timur en jimbu. Het wordt ook wel de keuken van de Himalaya genoemd. Ondanks zijn omvang heeft Nepal een grote geografische diversiteit, wat zich vertaalt in een grote verscheidenheid aan eettradities en gerechten. De Nepalese keuken is ook beïnvloed door de buurlanden, China, Tibet en India.